۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت

دستیابی به فناوری ذخیره انرژی سرمایی در پژوهشکده انرژی

طراحی و ساخت سامانه¬ی ذخیره¬ی انرژی سرمایی با استفاده از کپسول¬های کروی

طراحی و ساخت سامانه ­ی ذخیره ­ی انرژی سرمایی با استفاده از کپسول­های کروی

مصرف بیش¬از حد انرژی الکتریکی در ساعات اوج مصرف در فصول گرم سال، ایجاد سرمایش در ساختمان¬ها را با مشکل روبرو کرده است. گران¬تر بودن انرژی در ساعات اوج مصرف نیز به معضل بزرگی برای استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع در این ساعات تبدیل شده است. از این¬رو ذخیره انرژی سرمایی، به¬منظور کاهش مصرف انرژی الکتریکی در ساعات اوج مصرف، مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع قرار گرفته است.
 در این پروژه یک سامانه¬ی ذخیره¬ی انرژی سرمایی درون¬ذوب با ظرفیت 1 تن تبرید طراحی و ساخته شده است. این¬سامانه قادر است انرژی سرمایی را در ظرفیت‌های سرمایی مختلف ذخیره کند و با استفاده از پمپ هوادهی و ورودی ثانویه در وسط مخزن، توزیع دمای یکنواخت¬تری را ایجاد کند. همچنین در این سامانه با استفاده از کپسول¬های کروی به¬جای کویل، سطح انتقال حرارت تا حد زیادی افزایش‌یافته است.
 مجریان: آقای دکتر احسان بنی¬اسدی، آقای حسین اصغریان

تاریخ: